Access Bars® – Wat is er nog meer mogelijk?Sinds anderhalf jaar ben ik Access Bars®-facilitator en organiseer ik Bars®-classen en -swaps samen met mijn partner Ellen Gille. Daarnaast geef ik individuele Bars®-sessies en organiseren Ellen en ik introductie-avonden, Bars®-swaps, proefsessies en staan we op beurzen. Regelmatig krijg ik de vraag: “maar wat is dat nou eigenlijk de Bars®.” En het antwoord ken ik inmiddels uit mijn hoofd…; “de Bars® zijn 32 punten op het hoofd die verbonden zijn met energiebanen in het lichaam. Ieder punt staat voor een bepaald thema, enz, enz…”. Lees hier meer over wat de Bars® zijn en wat ze doen.

Deze blog gaat over wat de Access Bars® en Access Consciousness® voor mij betekenen. Hoe Access mijn leven heeft verandert en hoe ik nog veel meer verandering in mijn leven kan toelaten, simpelweg door de tools van Access Consciousness® toe te passen.Voordat ik meer vertel over de veranderingen in mijn leven wil ik eerst de mantra van Access met je delen:

“All of life comes to me with ease, joy and glory!”

Dit geldt werkelijk voor alles, the good, the bad and the ugly. Deze mantra, samen met de tools van Access, hebben mijn leven makkelijker, leuker en rijker gemaakt. En dat geldt niet alleen voor mij, maar ook voor vele anderen die eveneens kennis gemaakt hebben met Access Consciousness®.

Oeps…, begint deze blog op een promotieblog voor Access Consciousness® te lijken? Dat is niet de intentie van de blog en ja, ik ben nu eenmaal steeds enthousiaster over welke mogelijkheden Access mij biedt en welke veranderingen er in mijn leven hebben plaatsgevonden en nog gaan plaatsvinden, simpel weg door te kiezen.

Het begon allemaal met een vraag

Wil je meer weten over Access? Die vraag stelde Ellen mij ruim 2 jaar geleden. En mijn reactie was: “natuurlijk wil ik meer weten”. Per slot van rekening hadden we een beginnende relatie en en ik wilde haar uiteraard niet teleurstellen. Tegelijkertijd dacht ik “Access is vooral Ellen haar ding. Ze is er heel enthousiast over en ik geniet van dat enthousiasme en de verandering die dat met zich mee brengt. Maar laat het vooral haar ding blijven. Ik heb mijn handen vol aan mijn baan als IT-adviseur en aan mijn massagepraktijk.” Bovendien vond ik al dat Access-gedoe toch wel heel Amerikaans en commercieel. Zal ik maar gewoon met beide voeten op de grond blijven staan. Gewoon doen, zoals ik gewend was? Toch ontkwam ik er niet aan om mijn eerste Bars®-sessie te ervaren.

Hoofdpijn, spierpijn, zielig…, GRIEP?

Op een avond in februari had ik afgesproken bij Ellen. Ik kwam uit mijn werk, voelde me niet lekker, ik was moe, down, zielig. Had een beginnende hoofdpijn, pijn in mijn onderrug en pijn in m’n linker onderbeen. Griepje op komst?

“Zal ik vanavond je Bars® runnen”, vroeg Ellen. Ik was te moe om tegen te stribbelen en het idee om heerlijk in een luie stoel te liggen en mijn hoofd te laten aanraken sprak me wel aan. Dat werd dan ook mijn eerste Bars®-sessie. Ik geloof dat de sessie ongeveer 5 kwartier duurde, maar eigenlijk weet ik het niet eens precies. Al heel snel tijdens de sessie zakte ik weg in een soort roes. Ik kan me er dan ook nauwelijks meer iets van herinneren. Wat ik wel weet is dat na de sessie mijn hoofdpijn verdwenen was en ik me veel vitaler voelde. De volgende ochtend ging ik fluitend naar mijn werk en van een beginnende griep was niets meer te merken. Was ik verkocht? NEE. Mijn hoofd zei dat ik gewoon heerlijk geslapen had na de Bars®-sessie en dat ik heerlijk uitgerust was, waardoor ik de dag gewoon weer aan kon.

Commercieel gedoe

Enige tijd later discussieerden Ellen en ik over de kosten van een Bars®-class en andere investeringen die nodig waren om een facilitator te worden en te blijven binnen Access. Ik vond het heel Amerikaans, veel commercieel gedoe en ik had het standpunt ingenomen dat dit zeker niet voor iedereen bereikbaar was en daarmee niet GOED. Ik had zelf op dat moment wat ervaring opgedaan met “Waardebepaling achteraf (WBA)”, een principe dat mij veel meer aansprak. Ondanks mijn standpunt had ik wel weer een Bars®-sessie mogen ervaren en die ervaring was wederom zeer positief. Om de discussie te slechten stelde ik Ellen voor om een deal te sluiten: “ik betaal 50% van een Bars®-class vooraf en achteraf betaal ik een aanvullend deel op WBA-basis.”

Mijn eerste Access Bars®-class

Ellen stemde in met mijn voorstel en ik volgde mijn 1e Bars®-class. In een groep met 7 andere deelnemers leerde ik in één dag de Bars geven en ontvangen. En ik was om… Als ik nu terugkijk op die dag, dan kan ik me er niet zo heel veel meer van herinneren. De eerste keer dat ik de Bars gaf was wennen, heel erg wennen. Waar zaten die 32 punten precies, hoe kon ik ze allemaal onthouden. En dan ook nog de thema’s die bij een punt horen, geld, controle, creativiteit, vreugde, verdriet, lichaam, seksualiteit, communicatie. Te veel om op te noemen en zeker te veel om allemaal te onthouden. Ik moest het natuurlijk welk goed doen. Stel je voor dat ik het fout zou doen. Wat zou Ellen dan niet van me denken? O ja, dat ben ik vergeten te vertellen. Ik was een perfectionist. Ik moest van mijzelf direct kunnen wat mij verteld / geleerd werd. Ik legde de lat torenhoog voor mijzelf en ik wilde alles begrijpen met mijn hoofd, dacht ik. En dan was daar ook nog de clearingstatement van Access. Dat gekke zinnetje van Ellen. Waardoor alles kon veranderen…, woessshhhh. Aan het begin van de middag ontving ik mijn 1e Bars®-sessie van die dag. Heeft die sessie iets veranderd of waren het de clearingen of was het de combi van die twee. Ik kon het niet bedenken, maar dat er iets was veranderd dat is zeker. Toen ik mijn tweede Bars®-sessie gaf, was mijn hoofd leeg. Ik maakte me niet meer druk over de punten, de betekenis en of ik precies wist waar ze zaten. Ik noemde de punten, volgde de energie en bijna als vanzelf vonden mijn vingers de juiste positie. Natuurlijk met behulp van de foto’s op de banner en op de fotokaart en met aanwijzingen van Ellen. Maar het was alsof mijn vingers al wisten waar ze moesten zijn. Aan het einde van de dag ontving ik mijn eerste Bars®-certificaat… en ik was verkocht. Achteraf heb ik mijn WBA-bijdrage aan Ellen betaald. En die was hoger dan de door Access vastgestelde class-prijs. Voor mij was deze eerste Bars-class een enorme bijdrage. En daar is het niet bij gebleven.

In mijn volgende blog schrijf ik verder over hoe Access Consciousness® mijn leven verandert. Mijn relatie, mijn werk, mijn inkomsten, mijn levensvreugde.

Wat is er nog meer mogelijk? Hoe wordt het nog beter dan dit?

Ease, joy & glory,

Hans van der Hel, Hands-on Happiness

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.